Het plaatsen van een plunge pool

Aan de slag!

De plunge pools worden compleet geleverd met een premium kwaliteit Hayward pomp/filterinstallatie, ingebouwde skimmer, onderafzuiging en inspuiters. Als filtermateriaal wordt er filterglas meegeleverd. Het PVC leidingwerk inclusief kranen, aansluitstukken en 25 meter flexibele PVC drukleiding wordt meegeleverd. Zelfs de lijm leveren we mee.

Een plunge pool plaatsen is geen alledaagse klus maar met wat geduld en twee rechterhanden is het een klus die goed te doen is. Wat komt daar zoal bij kijken?

Het begint met het uitgraven van het gat. Het graafwerk kunt u zelf doen of u vraagt uw tuinman dit voor u te doen. Een betonnen fundament is bij een stabiel dragende bodem niet nodig, onze plunge pools zijn namelijk zeer sterk en kunnen het gewicht van het water zelf dragen. Een vlakke ondergrond van gestabiliseerd zand (zand met een klein deel cement) is voldoende. Uiteraard is het wel belangrijk dat het gegraven gat de juiste diepte heeft, mooi waterpas en recht is uitgevlakt.

Het leidingwerk van en naar het bad bestaat uit PVC drukbuis of -leiding. U kunt het vergelijken met de grijze PVC afvoer in uw keuken of badkamer alleen gebruiken wij druk-PVC, dat is dikker en sterker. Het verwerken is echter hetzelfde: simpel verlijmen met behulp van PVC lijm. Het leidingwerk loopt van de pomp/filterinstallatie naar de plunge en weer terug.

De pomp/filterinstallatie komt ergens op een droog plekje te staan. Een garage of schuurtje in de buurt van het bad is ideaal maar het kan ook in een apart hokje of ingegraven box bij het bad. Voor de pomp/filterinstallatie heeft u een geaard stopcontact nodig en als het kan een afvoer naar het riool. Het laatste is niet strikt noodzakelijk maar wel prettig.

De plunge kan naar wens worden afgewerkt met randstenen maar dit is niet noodzakelijk.

Uiteraard wordt de plunge pool geleverd met een inbouwhandleiding waarin alle stappen duidelijk zijn omschreven.

Heeft u dan nog vragen? Aarzel niet en neem contact met ons op!